Tragedie în Israel

Tragedie în Israel

Tragedie de proporţii în Joia Mare la Israel. Cel puţin 44 de oameni au murit, iar peste o sută au fost răniţi în timpul unui pelerinaj la care participau aproape 100 de mii de evrei. Mai bine de o mie dintre ei s-au călcat în picioare.

Aproximativ 100 de mii de evrei au participat azi-noapte la festivalul sărbătorii Lag B'Omer din oraşul Meron, cel mai mare pelerinaj organizat în Israel de la începutul pandemiei e COVID-19. Credincioşii s-au strâns în jurul unor focuri aprinse pe o arenă, la mormântul unui dintre cei mai cunoscuţi rabini. După miezul nopţii, însă, iadul s-a
dezvlănţuit.

Imagini şocante cu oameni răniţi, căraţi pe tărgi sau în braţe şi zeci de cadavre înşirate în apropierea arenei unde a avut loc tragedia au fost transmise de televiziunile din Israel. Zeci de ambulanţe şi şase elicoptere au fost trimise pentru evacuarea răniţilor la două spitale din nordul Israelului.

Până în acest moment nu este clar motivul de la care a izbucnit această situaţie tragică. Se speculează, însă, că totul ar fi plecat de la anunţul unei ameninţări cu bombă. Peste 150 de persoane au fost rănite în urma evacuării haotice, iar 44 dintre acestea se află în stare gravă.

Participanţii la festival au povestit momentele critice prin care au trecut în timp ce încercau să evacueze arena în care se desfăşura pelerinajul.

Festivalul religios se organizează anual în Israel, în amintirea încheierii unei epidemii devastatoare în rândul elevilor unei şcoli din secolul al II-lea. Mii de persoane erau aşteptate şi astăzi la pelarinaj, însă până la acest moment nu sunt clare condiţiile în se va desfăşura în continuare pelerinajul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt