Tot mai multe şcoli din Sibiu adoptă uniforme pentru elevi / Director: „Am ales ceva între ţinută decentă şi uniformă” / ”Uniforma a fost solicitată de către părinţi”

Tot mai multe şcoli din Sibiu adoptă uniforme pentru elevi / Director: „Am ales ceva între ţinută decentă şi uniformă” / ”Uniforma a fost solicitată de către părinţi”

În acest an şcolar, Şcoala din Şeica Mare va deveni prima unitate de învăţământ din mediul rural al judeţului Sibiu care introduce uniforma şcolară. Această iniţiativă se aliniază unui trend în creştere în judeţ, unde mai multe şcoli din Sibiu şi Mediaş au implementat deja diverse elemente distinctive pentru elevii lor, inclusiv ţinute decente obligatorii, tricouri cu sigla şcolii sau simple insigne, conform informaţiilor furnizate de Turnul Sfatului.

Directorul Şcolii Gimnaziale din Şeica Mare, prof. Marius Popescu, a declarat că de un an lucrează la această propunere şi că a reuşit să facă primii paşi concreţi în implementarea uniformei.

„Cererea pentru uniformă a venit din partea părinţilor, care m-au întrebat dacă putem găsi ceva reprezentativ pentru şcoala noastră. Mi s-a părut o idee excelentă. Am căutat timp de un an soluţii pentru a găsi un cost accesibil, fără a compromite calitatea. Iniţial, am colaborat cu două firme din Sibiu care ne-au propus tricouri polo de o singură culoare, dar după discuţii, am convenit că uniforma dorită este cea pe care o puteţi vedea în fotografii,” a explicat directorul.

Marius Popescu a adăugat că, în cele din urmă, au găsit o firmă din comuna Şeica Mare care va produce vestele pentru copii.

„Suntem încântaţi că am găsit această croitorie locală, deoarece banii cheltuiţi se vor întoarce în comunitatea noastră. La ei vom comanda vestele, iar părinţii vor trebui să achiziţioneze cămăşile, pantalonii şi fustele,” a menţionat directorul.

Uniformele vor fi purtate de elevii de la pregătitoare până în clasa a VIII-a.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt