Torturaţi de poliţişti, morţi în condiţii misterioase

Torturaţi de poliţişti, morţi în condiţii misterioase

Un scandal fără precedent cutremură Poliţia Română. Şi cel de-la doilea tânăr bătut şi umilit de poliţiştii de la secţia 16 din Capitală a fost găsit mort, în condiţii suspecte. Ministrul de Interne spune că bărbatul suferea de o boală incurabilă. Complet fals, susţine tatăl victimei care insistă că problemele de sănătate ale fiului său au apărut doar după bătăia cruntă administrată de poliţişti.

Mihai, unul dintre tinerii bătuţi de mai mulţi poliţişti de la Secţia 16, a fost găsit mort în locuinţa unui prieten. Celălalt martor cheie în dosarul în care oamenii legii sunt acuzaţi de torturarea unor oameni nevinovaţi s-a stins şi el din viaţă în urmă cu 10 zile, în condiţii suspecte. În uriaşul scandal a intervenit, complet neinspirat, şi ministrul de Interne.

Tatăl lui Mihai spune că fiul său a început să aibă probleme de sănătate doar după ce a fost bătut de poliţiştii de la secţia 16.

La începutul acestei luni, pe propriile picioare, Mihai ne povestea clipele de groază prin care a trecut după ce el şi
pritenul său s-au certat cu mai mulţi poliţişti cărora le-au reproşat că nu poată mască.

Scenele povestite de Mihai au avut loc în luna septembrie a anului trecut. Acum, nici una dintre victime nu mai este în viaţă. Avocatul familiei susţine că moartea martorului cheie din dosar ridică numeroase semne de întrebare.

Astăzi, într-o conferinţă de presă, ministrul de Interne a anunţat că a trimis corpul de control la secţia de poliţie din Capitală unde lucrează poliţiştii acuzaţii de seria de abuzuri fără precedent.

Fără principalii martori, dosarul merge acum mai departe. Soţia şi părinţii lui Mihai continuă lupta în instanţă şi cer Poliţiei Române daune de 500 de mii de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt