Tornadă apocaliptică loveşte Cehia

Tornadă apocaliptică loveşte Cehia

S-a dezlănţuit Iadul pe Pământ, în Cehia, într-unul dintre cele mai pitoreşti locuri din ţară! Cel puţin cinci oameni au murit şi alte câteva sute au fost răniţi după ce o tornadă apocaliptică a lovit la graniţa cu Slovacia. Vântul a atins la rafală o viteză de peste 300 kilometri la oră. Este cea mai puternică furtună înregistrată vreodată pe teritoriul statului situat în centrul Europei. Zeci de români au fost martori fenomenelor extreme şi au stat blocaţi
acolo!

Vântul puternic a spulberat totul în cale. În numai câteva minute, acoperişurile caselor au fost luate pe sus. Maşinile aflate în calea tornadei au fost răsturnate de forţa uriaşă a naturii dezlănţuite.

Cel mai sever afectat de fenomenul meteo extrem a fost oraşul Hodonin. În spitalul de aici au ajuns zeci de răniţi. Cele mai multe dintre victime se aflau într-un autobuz luat pe sus de vântul puternic. Jumătate din localitate a fost făcută una cu pământul. Salvatorii caută victime şi la această oră. Ajutaţi de câini, aceştia încearcă să localizeze oamenii rămaşi captivi între dărâmături

120.000 de case din Moravia de Sud sunt acum deconectate de la sistemul de energie electrică. În spijinul sinistraţilor au ajuns şi echipaje din ţările vecine. Austriecii şi slovacii au trimis zeci de ambulanţe şi elicoptere.

Martor la dezastrul care a lovit Cehia a fost şi un român, Bogdan Neagu. Şoferul de tir s-a aflat la numai un kilometru de locul în care tornada a lovit cel mai puternic. Alături de alte câteva zeci de şoferi români a rămas blocat în trafic mai bine de 18 ore.

Drumul a fost, într-un final, deblocat, iar şoferii de tir şi-au putut relua călătoria.

O furtună puternică s-a abătut şi auspra Austriei. Ploile abundente au inundat mai multe oraşe, iar străzile au fost
acoperite în întregime de ape.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt