Top 50 cele mai bune hoteluri din lume

Top 50 cele mai bune hoteluri din lume

Au fost dezvăluite cele mai bune 50 de hoteluri din lume de anul acesta. Un hotel boutique de pe malul lacului Como conduce topul, fiind considerat cel mai luxos. Europa se mandreste cu 21 de proprietăţi în clasament, iar Asia găzduieşte 18, inclusiv patru resorturi aflate în vârful listei. Niciun hotel din România nu se află pe lista din acest an.

Cel mai luxos hotel din lume se află în Europa, în Italia, mai precis. Passalacqua a fost construit în secolul al 18 lea şi are vedere la celebrul lac Como. Cele 24 de camere sunt repartizate în trei clădiri aflate pe şapte hectare de grădini terasate foarte îngrijite, pline de măslini, mimoze, trandafiri şi magnolii. Preţul este pe măsură, pentru o singură noapte, turiştii plătesc nu mai puţin de 3.000 de euro.

Pe locul al doilea se află impunătorul Rosewood Hong Kong, o adevărată experienţă de lux. Este situat în districtul de artă al oraşului şi oferă o privelişte uimitoare asupra portului. Interiorul este opera magistrală a taiwanezului Tony Chi, cu un design contemporan inedit. Piese de artă sunt în fiecare cameră, iar holurile sunt îmbrăcate în marmură.

Top trei este completat de Four Seasons din Bangkok, cel mai înalt hotel din clasament - 300 de metri înălţime. Amplasat pe malul Râului Regilor, este cea mai nouă proprietate Four Seasons. Este îndrăzneţ şi plin de viaţă şi are 299 de camere şi apartamente contemporane.

Primele 10 locuri sunt completate de hoteluri din Hong Kong, Tokyo, Marrakech, Maldive, Puerto Vallarta sau Florenţa. În plus, Singita Lodges din Parcul Naţional din Africa de Sud a fost votat cel mai eco hotel al anului. Pentru un sejur all-inclusive în safariul african, turiştii de lux plătesc nu mai puţin de zece mii de dolari.
21 dintre proprietăţile câştigătoare din Top 50 se află în Europa. Londra şi-a consolidat reputaţia de centru global de turism, patru hoteluri din capitala Marii Britanii au fost selectate pentru clasament. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt