Tineri cu anxietate de meniu

Tineri cu anxietate de meniu

Peste jumătate dintre adolescenţii şi tinerii din România au avut cel puţin o dată un episod de anxietate. Generaţiile Z şi Millenials se confruntă chiar cu noi forme ale anxietăţii. Una dintre ele, nebişnuită de-a dreptul, este cea de meniu. Le este teamă să comande mâncarea în restaurant sau să... comunice cu cei care iau comanda. 

Aşa se simt majoritatea tinerilor. Anxietatea îi face să le fie de teamă de oamenii din jur şi să nu poată comunica aşa cum ar trebui. Există mai multe forme ale bolii. Un studiu recent arată că  şi în restaurante sau baruri, tinerii au probleme atunci când ar trebui să-şi comande mâncare sau băuturi. Iar când reuşesc, se confruntă cu temerea unei alegeri greşite.
Anxietatea este o tulburare afectivă. Se caracterizează printr-o stare de nelinişte şi nesiguranţă atunci când trebuie să comunicăm într-un grup mai mare sau când cunoaştem persoane noi. De multe ori, anxietatea duce la atacuri grave de panică.
Psihologii le recomandă tinerilor ca atunci când trec printr-un episod de anxietate, să încerce să se liniştească şi să le spună persoanelor apropiate prin ceea ce trec.
La noi în ţară, 58% dintre tineri suferă de anxietate. Boala duce, de multe ori, şi la depresie. Asta face ca peste 20% dintre adolescenţi să se confrunte cu episoade depresive. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt