Tichete de masă transformate în bani

Tichete de masă transformate în bani

Tichetele de masă ar putea să se acorde sub formă de bani cash la salariu în viitor. Este propunerea premierului Marcel Ciolacu, care spune că firmele impun comisioane destul de mari pe aceste tichete. Numai că măsura este aspru criticată de cei din indutria HORECA, care spun că banii destinaţi mesei calde vor avea acum altă destinaţie. Ba mai mult, măsura ar avea şi un scop ascuns, şi anume taxarea suplimentară a acelei sume de către stat, spun economiştii.

Cardul de tichete de masă ar urma să dispară. Iar suma aferentă acestora ar urma să fie acordată sub formă de bani la salariu. Măsura îi încântă pe românii care primesc tichete. Numai ca unii recunosc că banii vor fi destinaţi şi altor lucruri. 

Aceasta este, de fapt, şi teama celor din industria HORECA, care spun că destinaţia tichetelor de masă nu va mai fi cea dorită de la bun început şi anume masa caldă şi achiziţia de alimente. 

Ar mai exista un scop ascuns al Guvernului, spun analiştii, şi anume taxarea sumei aferente tichetelor de masă. Guvernul spune că miza acestei măsuri este, de fapt, alta. 

Măsura face parte din noul pachet de măsuri fiscale care va fi adoptat luna aceasta. Peste 3 milioane de români primesc tichete de masă în prezent. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt