Teste antidrog în şcoli

Teste antidrog în şcoli

Elevii ar putea fi testaţi antidrog în şcoli. Este una dintre măsurile pe care ministrul de Interne vrea să o ia în urma tragediei din 2 Mai. Aceste teste se vor face cu acordul părinţilor, iar Cătălin Predoiu spune că testaţi vor fi cei suspecţi că ar fi consumat substanţe psihoactive. Numărul celor care consumă droguri în şcoli a crescut în ultimii ani, iar profesorii se plâng că nu au ce să le facă, deşi îi văd că sunt sub influenţa lor. 

Este una dintre măsurile pe care Cătălin Predoiu o vrea implementată în şcolile din România pentru a-i împiedica pe adolescenţi să mai consume droguri. Problema este una veche în şcolile din România, iar după pandemie s-a accentuat, spun profesorii.

Testarea antidrog nu ar trebui făcută doar anumitor elevi, aşa cum vrea ministrul, cred specialiştii. O altă variantă propusă ar fi chiar testarea suprafeţelor în lipsa copiilor şi, dacă vor fi găsite urme, atunci clasa să fie introdusă într-un program de activtăţi preventive. 

Datele arată că 30% dintre adolescenţii din România au consumat substanţe psihoactive sau au fost măcar o dată în apropierea unui consumator de droguri. Unii directori de licee spun că au renunţat chiar la organizarea balului bobocilor tocmai din cauza riscului crescut de consum de droguri.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt