Teroarea s-a dezlănţuit în Israel

Teroarea s-a dezlănţuit în Israel
foto: twitter.com/nexta_tv

Imaginile filmate pe străzi sunt cumplite, iar la ce au recurs invadatorii este abominabil. A fost a doua zi de conflict, iar numărul morţilor, imens. Peste 600 şi-au pierdut viaţa iar peste 2000 sunt răniţi. Foarte mulţi dispăruţi.

În replică, armata israeliană a atacat Fâşia Gaza. Şi acolo e prăpăd! Sute de oameni au murit, peste 2000 au fost răniţi, iar dintre aceştia peste 100 sunt  copii, a transmis ministrul sănătăţii din Palestina. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Clădiri prăbuşite, maşini distruse şi abandonate, cratere în străzile pe care acum două zile oamenii se plimbau liberi şi... trupuri fără suflu răspuse de gloanţe sau de furia mâinilor goale. Sunt imaginile care arată proporţiile dezastrului din Israel. 

Atacurile au continuat pe tot parcursul nopţii în Israel. Doar asupra Tel AViv-ului au fost lansate 150 de rachete. panica n-a dispărut nicio clipă încă de la prima sirenpă pornită. Frica este cuvântul care a dominat fiecare om aflat pe teritoriul invadat. 

Duminică dimineaţă, Hamas a lansat alte 100 de rachete asupra oraşului Sderot, unde se duc încă lupte grele. Toate au fost lansate cu un singur scop: să distrugă cât se poate de mult.  Armata israeliană a anunţat că a preluat puterea asupra majorităţii zonelor asupra cărora a pierdut sâmbătă controlul. În 6 comunităţi se duc încă bătălii între forţele israeliene şi militarii palestinieni. 
Imaginile groazei arată momentul în care mai mulţi terorişti Hamas intră peste oameni în case şi îi răpesc. Militarii palestinieni au strigat ”Allahu Akbar” şi s-au bucurat după fiecare nenorocire comisă. 
Numeroase clipuri video cu răpiri ale civilor au ajuns virale pe internet. Luptătorii Hamas nu ţin cont de nimic. Iau copii, femei şi tratamentul la care sunt supuşi este atroce. Într-una din filmările apărute o femeie legată la mâini este băgată cu forţa într-o maşină. Victima se află într+o stare deplorabilă, semn că a trecut prin chinuri cumplite.  
Un bărbat a povestit pentru CNN că într-un clip postat pe internet şi-a văzut soţia răpită. Femeia apare în spatele unei camionete, în timp ce i se pune o eşarfă pe cap. 
Hamas a început să posteze clipuri cu ostaticii. Printre ei se află şi această familie. Una dintre fiicele lor a fost ucisă. Numărul celor răpiţi este în continuă creştere. Gruprarea Hamas nu a dat o cifră oficială. 
Zeci de trupuri ale israelienilor ucişi în prima zi au fost puse în saci de plastic, într-o clădire din sudul Israelului. Este o altă imagine care arată durerea poporului atacat.  
La scurt timp după mesajul premierului Beniamin Netanyahu,  în care promitea că inamicul va plăti un preţ fără precendent, au început represaliile asupra Fâşiei Gaza. Mai multe case au fost complet distruse iar oamenii au căutat ore în şir supravieţuitori prin molozul lăsat în urmă de bombardamente. Disperaţi, palestinienii au stat ore întregi la cozi în faţa magazinelor şi a brutăriilor pentru a-şi face provizii. 
Potrivit Forţelor de Apărare Israeliene, peste 400 de luptători ai Hamas au fost ucişi şi alte câteva zeci ar fi fost luaţi prizonieri. Armata israeliană a cerut palestinienilor care se află lângă frontiera din Gaza să părăsească zona deoarece vor urma noi atacuri aeriene. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt