Terenuri de 800.000 de euro, vândute la preţ mic

Terenuri de 800.000 de euro, vândute la preţ mic

Doi oameni de afaceri din Cipru au fost păcăliţi de o româncă. Femeia le-a furat două terenuri în valoare de 800 de mii de euro. A făcut acte false şi a pretins că parcelele respective îi aparţin după care, ca să le vândă repede,  le-a vândut cu un preţ mult mai mic, 250 de mii de euro. Femeia de 54 de ani i-a păcălit şi pe cumpărători, şi pe notari. Anchetatorii spun că e implicată şi într-un alt dosar...tot de înşelăciune, unde prejudiciul este de 16 milioane de dolari.

Femeia de 54 de ani a fost dusă la audieri la secţia 8 din Capitală. Mai bine de o oră le-a răspuns anchetatorilor la întrebări. Oamenii legii au încercat să afle cum a reuşit femeia să păcălească, prin acte false, atât de mulţi oameni. Poliţiştii au intrat pe fir după ce oamenii care au cumpărat terenurile au depus plângere. Şi-au dat seama că au fost păcăliţi şi că femeia le-a furat banii.

Propietarii reali ai terenurilor au pierdut 800 de mii de euro. Acum, poliţiştii din Capitală încearcă să identifice toate bunurile mobile şi imobile ale suspecţilor din acest caz în aşa fel încât păguţii să îşi recupereze prejudiciul. Femeia de 54 de ani este mama unui celebru frunizor de echipamente pentru festivalurile din România. Amândoi sunt implicaţi şi în alte dosare, tot de înşelăciune.
Surse din anchetă spun că femeia a aflat că firma din Belize, deţinută atunci de un rus stabilit în America,  ar fi avut poprie pe conturi. A urmărit tot procesul până când această poprire a fost ridicată. Astfel că, femeia, care se pare că este şi liderul unei grupări a falsificat mandate şi procuri. După ce scotea sume mari din cont, banii erau preluaţi de fiul său şi acesta îi spăla.  Aceştia sunt cercetaţi acum pentru înşelăciune, spălare de bani, abuz în serviciu şi şantaj.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt