TeraPlast achiziţionează 70% din Optiplast, al treilea mare producător de ambalaje flexibile din Croaţia

TeraPlast achiziţionează 70% din Optiplast, al treilea mare producător de ambalaje flexibile din Croaţia

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanţi producători români de materiale de construcţii, îşi continuă extinderea în Europa prin achiziţia a 70% din capitalul companiei croate Optiplast, al treilea cel mai mare producător de ambalaje flexibile din ţară. Această mişcare strategică va permite Grupului TeraPlast să îşi consolideze poziţia în regiunea Balcanilor de Vest şi să acopere mai eficient pieţele din Italia, Grecia şi Austria.

„Această achiziţie ne aduce mai aproape de pieţele vest-europene şi ne permite să ne extindem amprenta geografică, oferind soluţii sustenabile şi creşterea profitabilităţii”, a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

Optiplast, fondată în 1989, este recunoscută pentru producţia de saci menajeri, sacoşe pentru cumpărături şi alte folii de ambalare, cu o capacitate anuală de producţie de 5.000 de tone. Compania foloseşte până la 70% materiale reciclate, având o capacitate internă de reciclare de 1.200 de tone pe an. Optiplast a înregistrat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro în 2023, cu un EBITDA ajustat de 2,2 milioane de euro, exportând 25% din producţie pe pieţele europene.

Preţul de achiziţie pentru 70% din acţiuni va fi determinat la încheierea tranzacţiei, pornind de la valoarea de bază de 13 milioane de euro, ajustată în funcţie de capitalul de lucru, fluxurile de numerar şi datoriile companiei. Tranzacţia este supusă aprobării Adunării Generale a Acţionarilor TeraPlast.

TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est, continuă astfel să îşi extindă prezenţa internaţională, beneficiind şi de un aport de capital de 20 de milioane de euro, finalizat recent cu sprijinul acţionarilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt