Tensiuni în coaliţie. Ciolacu: Nu accept ca activitatea Guvernului să fie decisă doar de Coaliţie

Tensiuni în coaliţie. Ciolacu: Nu accept ca activitatea Guvernului să fie decisă doar de Coaliţie

Coaliţia se reuneşte, luni, de la ora 15.00, pe agenda discuţiilor fiind majorarea salariului minim, anunţată de premierul Marcel Ciolacu după Consiliul Tripartit de săptămâna trecută, când scria pe Facebook că de la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut.

Liberalii nu au ştiut de această decizie, potrivit unor surse news.ro, astfel că subiectul se va afla pe agenda coaliţiei.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, despre majorarea salariului minim, anunţată săptămâna trecută, că este o decizie luată pe data de 15 decembrie, în coaliţie şi nu îşi aduce aminte să fi fost altă decizie.

De asemenea, Ciolacu a mai declarat luni, despre intenţia liberalilor de a venit în coaliţie cu o ordonanţă privind noi tăieri de cheltuileli că el, în calitate de şef al Executivului, nu o să accepte ca activitatea Guvernului să fie coordonată şi decisă în totalitate într-o coaliţie politică, pentru că ne întoarcem la experienţa avută de coaliţia PNL-USR.

Premierul a precizat că nu au nicio creştere a cheltuielilor, deşi pe ultima lună au fost cheltuieli de aproape 70 de miliarde, pentru că s-a mutat plata pensiilor, de sărbătorile pascale, ceea ce reprezintă 0,5% din PIB.

 ”Astăzi, la ora 15.00, l-am chemat pe domnul Boloş. Politica fiscală într-un stat normal o face ministrul de Finanţe, împreună cu Guvernul. Eu, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată şi decisă în totalitate într-o coaliţie politică pentru că ne întoarcem la experienţa avută de coaliţia PNL-USR.”, a precizat premierul.

”Creşterea cheltuielilor, vă spun încă o dată, e normal, pe ultima lună au fost cheltuieli de aproape 70 de miliarede. Oameni buni, am mutat pensiile, 0,5% din PIB. Ce vreţi, să vă spun că e o catastrofă, când era ceva predictibil că vor creşte cheltuieille, mutând ca oamenii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale? La cheltuieli, haideţi să vedem exact fiecare capitol despre ce este vorba. Am văzut în faţa vreunui minister, să cărau dulapuri? Că eu nu am văzut”, a mai spus premierul Ciolacu.

Afla mai multe desprecoalitietensiunipnlpsd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt