Temperaturi de foc, sate rămase fără apă

Temperaturi de foc, sate rămase fără apă

Canicula din ultimele zile a lăsat fără apă mai multe localităţi din ţară. Nu au secat doar râuri şi părâuri, ci şi fântânile din care se alimentau oamenii. În Mehedinţi, peste 600 de oameni, din două sate, au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a putea face faţă nevoilor zilnice. Militarii au mers acolo cu mai multe cisterne, iar oamenii au umplut butoaie, găleţi şi ce au mai găsit prin bătătură.

Satele Bârda şi Bobaiţa, din comuna mehedinţeană Malovăţ, au fost cele mai afectate de temperaturile de foc abătute asupra României. Aici, sunt săteni care nu mai au apă la robinet de luni întregi. Din cauza crizei de apă, sătenii au cerut ajutorul pompierilor, care au venit cu cisternele pline.Autorităţile spun că, din cauza căldurii excesive din ultima vreme, a crescut consumul de apă, iar reţeaua publică nu a mai făcut faţă. 

În Bucureşti, termometrul arăta la amiază aproape 54 de grade celsius la nivelul astfaltului. În covrigării, temperatura era cu cel puţin 10 grade mai ridicată. Cei care muncesc în soare s-au obişnuit. Se protejează cum pot. Soarele va continua să ardă puternic şi în zilele următoare, anunţă meteorologii. 

Meteorologii anunţă caniculă până pe 16 iulie, cu un indice de temperatură-umezeală care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi între 34 şi 37 de grade. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt