Taxa de intrare în Veneţia intră în vigoare joi. Cât costă şi cine trebuie să o plătească

Taxa de intrare în Veneţia intră în vigoare joi. Cât costă şi cine trebuie să o plătească

Începând de joi, 25 aprilie, turiştii de o zi vor trebui să plătească 5 euro pentru a intra în Veneţia. Măsura are scopul de a opri valul de turism de masă.

Biletul de intrare, sub forma unui cod QR achiziţionat online pentru o taxă unică de 5 euro, trebuie prezentat la principalele puncte de intrare în Serenissima.

În ciuda preţului redus şi a faptului că nu există o limită a numărului de vizitatori, Veneţia speră să descurajeze turişti să se înghesuie pe străzile sale înguste şi pe podurile care traversează canalele în zilele cele mai aglomerate, scrie Le Figaro.

Veneţia va deveni astfel primul oraş turistic din lume care va impune o taxă de intrare. Autorităţile sunt nevoite să ia măsuri pentru a reconcilia bunăstarea localnicilor. „Acesta este un experiment, primul de acest fel din lume”, a explicat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma, la începutul lunii aprilie.

În perioada de vârf, Veneţia găzduieşte aproximativ 100.000 de turişti, pe lângă zecile de mii de vizitatori zilnici, asta spre marea nemulţumire a veneţienilor. Prin comparaţie, aproximativ 50.000 de persoane locuiesc în centrul oraşului, care devine din ce în ce mai depopulat. Ca răspuns, au fost deja puse în aplicare o serie de măsuri: difuzoarele au fost interzise. De asemenea, navele de croazieră gigantice au fost interzise în centrul oraşului.

 

Afla mai multe desprevenetiataxaturism
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt