Tarom primeşte o sumă fabuloasă de la Comisia Europeană

Tarom primeşte o sumă fabuloasă de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru restructurarea în valoare de 95,3 milioane de euro acordat de România companiei aeriene Tarom.

„Ajutorul de restructurare acordat de România care a fost aprobat astăzi (luni, n.r.) va contribui la menţinerea conectivităţii regionale a cetăţenilor şi a întreprinderilor din România. În urma investigaţiei noastre aprofundate, am concluzionat că planul de restructurare al TAROM va asigura viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene. Pentru a limita eventualele denaturări ale concurenţei generate de sprijinul public, TAROM îşi va reduce semnificativ numărul de rute şi de aeronave", a declarat vicepreşedinta Margrethe Vestager, într-un comunicat al Executivului european.

Compania ar putea intra pe profit din 2026

Compania aeriană TAROM se află între sacrificii şi faliment. Mai multe rute importate au fost închise pentru a primi ajutorul financiar al Comisiei Europene. Odată primit, acesta permite statelor membre să sprijine întreprinderile aflate în dificultate, în anumite condiţii stricte.

Este însă obligatoriu ca TAROM să aplice un plan de restructurare solid pentru a asigura restabilirea viabilităţii sale pe termen lung şi să contribuie la costul restructurării sale, iar denaturările concurenţei să fie limitate şi măsura să contribuie la un obiectiv de interes comun.

Afla mai multe despretaromcomisia europeana
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt