Sute de români, încă blocaţi în Israel

Sute de români, încă blocaţi în Israel
foto: twitter.com/nexta_tv

Sute de români sunt în continuare blocaţi în Israel, sub teroarea exploziilor şi atacurilor palestiniene. Preoţii pe care bombardamentele i-au găsit în pelerinaj în Ţara Sfântă spun că se roagă pentru viaţa lor şi a pelerinilor.

Aproape o sută de români au reuşit să iasă din ţară în Iordania, de unde vor fi ajutaţi de Ministerul de Externe să revină acasă. Au fost şi câteva sute care s-au întors cu avionul din Tel Aviv. Printre ei, şi două artiste aflate în vacanţă în ţara afectată de război.

Printre milioanele de oameni care sunt martori la atrocităţile din Israel sunt în continuare şi aproximativ 500 de români. Nu au reuşit să mai ajungă la aeroportul din Tel Aviv sau să prindă locuri în cursele care au plecat spre România de la izbucnirea războiului. Majoritatea celor rămaşi acolo sunt pelerini.
Un grup de români din Maramureş şi Cluj era chiar pe final de pelerinaj când au început bombardamentele. Martore la atacurile palestiniene au fost şi artistele Ana Baniciu şi Raluka, aflate în Israel în vacanţă.
 
Ele au fost şi printre cei 346 de români care au fost repatriaţi de Ministerul de Externe cu aeronave Tarom. De teamă, mulşi au plecat singuri din ţara invadată către Iordania, de unde au cerut ajutorul autorităţilor din ţara noastră.
 
Camelia este şi ea în Iordania. Se îndrepta spre Israel când a aflat că a început războiul. Acum caută soluţii să ajungă acasă. Într-o situaţie asemănătoare a fost şi acest grup de peste 200 de români care a plecat în pelerinaj de pe Aeroportul din Cluj. Erau la numai câteva minute de a ateriza la Tel Aviv, când cursa lor a fost deviată spre Cipru.  
 
De cealaltă parte sunt cei care trebuiau să plece în vacanţă în Ţara Sfântă. Deşi toate companiile aeriene au anulat zborurile din România spre Israel, o agenţie de turism a ţinut, până în ultimul moment, să ducă pelerinii la destinaţie. 
 
Ministerul de Externe este în permanentă legătură cu românii aflaţi în Israel şi îi roagă pe cei care încă nu au anuţat că sunt acolo să ia legătura cu Ambasada sau Consulatul.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt