Şuruburi nefixate pe Podul de la Brăila

Şuruburi nefixate pe Podul de la Brăila
foto: captura video tiktok/thiagothiago055

Podul de 500 de milioane de euro de la Brăila, inaugurat în urmă cu nici două luni, are din nou probleme. Şoferii au circulat pe lângă zeci de metri de parapeţi care puteau cădea oricând. O filmare devenită virală arată cum din balustrada metalică de lângă şosea şuruburile pot scoase cu mâna. Muncitorii au fost adusi imediat la pod ca să strângă piuliţele şubrede. Autorităţile spun că şoferii nu au fost în pericol şi dau asigurări că podul nu va cădea.

Imagini de necrezut de pe podul suspendat de la Brăila au devenit virale în mediul online. Zeci de şuruburi nestrânse puteau fi scoase cu mâna din parapeţii metalici de pe marginea drumului.

Situaţia este cu atât mai revoltătoare cu cât podul de peste Dunăre a costat 500 de milioane de euro şi este cea mai mare investiţie din infrastructura românească din ultimilor 30 de ani.

Odată ce imaginile au ajuns pe Internet, constructorul a trimis muncitorii să rezolve problema. Autorităţile dau asigurări că podul nu este un pericol şi că în niciun caz nu va cădea.

La inceputul lunii a fost semnalată o altă problemă la Podul de la Braila. În asflat au apărut denivelări desi a fost turnat de putin timp. Directorul cnair a dat vina pe faptul că nu au fost respectate restrictiile de circulatie pentru masinile cu un tonaj mai mare de 7,5 tone. 

Podul este încă în posesia constructorului, iar CNAIR transmite că încă nu a recepţionat lucrarea. Până vor fi demontate toate macaralele, şoferii pot trece peste Dunăre între orele 6 şi 21 în timpul săptămânii şi non-stop în zilele cu sărbătorile legale şi în weekend.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt