Surse media. Ciolacu le-ar fi transmis liberalilor că PSD va merge cu Geoană la prezidenţiale, dacă PNL nu e de acord să îl susţină pe el drept candidat comun

Surse media. Ciolacu le-ar fi transmis liberalilor că PSD va merge cu Geoană la prezidenţiale, dacă PNL nu e de acord să îl susţină pe el drept candidat comun

Marcel Ciolacu le-a transmis marţi liderilor liberali în şedinţa de coaliţie că dacă PNL nu e de acord să îl susţină pe el drept candidat comun la alegerile prezidenţiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni şi Marcel Ciolacu – premier, au declarat pentru G4Media surse politice.

În februarie, Geoană susţinea că PSD i-ar fi propus să îl susţină la prezidenţiale, dar Ciolacu a ironizat public această declaraţie.

Liderii PSD le-au transmis liberalilor acest scenariu în momentul în care Nicolae Ciucă le-a spus că PNL nu va susţine un candidat comun din PSD la prezidenţiale, pentru că PNL vrea candidat propriu, potrivit surselor citate.

Ciolacu le-a spus liberalilor că PSD nu va susţine un candidat PNL la alegerile prezidenţiale pentru că PSD a ajutat deja PNL să obţină un scor mare la alegerile europarlamentare şi locale prin comasarea acestora şi prin listele comune din unele localităţi, inclusiv Bucureşti.

Nu e clar dacă invocarea lui Geoană este un scenariu real în PSD sau este doar o armă de negociere folosită de Marcel Ciolacu în discuţiile cu Nicolae Ciucă şi ceilalţi lideri liberali.

Potrivit informaţiilor G4Media, Mircea Geoană a încercat în ultimii doi ani negocieri atât cu PSD, cât şi cu PNL pentru a fi susţinut de unul dintre cele două partide în cursa pentru Cotroceni, însă ar fi fost refuzat de fiecare dată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt