SUA: România are capacităţile de apărare aeriană necesare pentru a-şi proteja cetăţenii şi teritoriul naţional

SUA: România are capacităţile de apărare aeriană necesare pentru a-şi proteja cetăţenii şi teritoriul naţional

Pregătirea operaţională a celui de-al doilea sistem PATRIOT din România a fost certificată prin doborârea unei ţinte vii în poligonul de pregătire de la Capu Midia în timpul exerciţiului NATO Ramstein Legacy24, care s-a desfăşurat în perioada 3-14 iunie, informează Ambasada SUA la Bucureşti într-un comunicat.

Aproximativ 1.300 de militari români şi aliaţi (din Republica Cehă, Franţa, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia şi Ungaria) au participat la RALY 24. Exerciţiul contribuie la creşterea interoperabilităţii şi la exersarea tacticilor, tehnicilor şi procedurilor pentru operaţiuni defensive.

Acest exerciţiu încheiat cu succes consolidează şi mai mult Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, în domeniul militar şi al securităţii.

„Prin antrenament comun, armata română şi aliaţii NATO contribuie la poziţia de descurajare şi apărare a Alianţei, demonstrând capacitatea de a desfăşura şi integra forţele NATO în timp util”, a declarat însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Michael Dickerson, citat de News.ro.

„Acest exerciţiu cu trageri reale” a continuat el, „este încă un exemplu al capacităţii României de a descuraja ameninţările regionale, de a apăra România şi de a contribui la apărarea colectivă a NATO”.

Afla mai multe desprenatomilitarisecuritate
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt