STUDIU. Microbiştii pot pierde aceleaşi calorii urmărind meciurile la televizor, ca atunci când fac exerciţii în natură

STUDIU. Microbiştii pot pierde aceleaşi calorii urmărind meciurile la televizor, ca atunci când fac exerciţii în natură

Privitul meciurilor echipei preferate la televizor, în sufragerie, pe canapea, poate avea efecte benefice asupra greutăţii telespectatorilor. Potrivit unui studiu, privitul meciurilor pe micul ecran ar putea ajuta silueta la fel de mult ca exerciţiile fizice.

Se pare că urmăritul unei partide de fotbal de 90 de minute provoacă în corp reacţii similare cu 40 de minute de alergat continuu.

Potrivit unui studiu, microbiştii care cântăresc peste 80 de kilograme pot pierde până la 54- de calorii în timpul privitului meciurilor la televizor. Toate acestea pentru că emoţiile pe care le trăiesc îşi pot pune amprenta asupra greutăţii corporale.

Datele au arătat că mai bine de 42 % din fanii echipelor mari de fotbal care urmăresc prestaţiile jucătorilor pe teren de acasă au avut un ritm cardiac mai crescut dar şi niveluri mai mari ale adrenalinei.

„Cercetarea evidenţiază faptul că privitul unui meci de fotbal acasă poate fi asociată cu starea de bine” susţine dr. Dale Esliger, din cadrul Universităţii Loughborough, Marea Britanie.

Mai mult, alţi 88% dintre participaţii la studiu au precizat faptul că privitul meciurilor la televizor în compania prieteniilor le oferă mai multă energie, decât dacă ar practica un sport.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt