Stoltenberg: NATO îşi va asuma un rol mai mare în coordonarea ajutorului militar pentru Kiev

 Stoltenberg: NATO îşi va asuma un rol mai mare în coordonarea ajutorului militar pentru Kiev

NATO îşi va asuma un rol mai important în coordonarea livrărilor de arme către Ucraina, preluând locul Statelor Unite, în încercarea de a proteja procesul în condiţiile în care Donald Trump, sceptic faţă de NATO, candidează pentru un al doilea mandat de preşedinte al SUA. Anunţul a fost făcut vineri de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează Reuters, preluat de News.ro.

"Aceste eforturi nu fac din NATO o parte a conflictului, dar vor spori sprijinul nostru pentru Ucraina în vederea susţinerii dreptului său la autoapărare", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles.

Miercuri, Ungaria a renunţat la rezistenţa sa faţă de pachetul de sprijin pentru Ucraina pe care NATO intenţionează să îl aprobe la summitul de la Washington din iulie, care cuprinde un angajament financiar şi transferul către NATO al coordonării livrărilor de arme şi al instruirii.

În timpul unei vizite a lui Stoltenberg la Budapesta, premierul Viktor Orban a declarat că ţara sa nu va bloca deciziile NATO privind acordarea de sprijin Ucrainei, dar a precizat că Ungaria că nu va fi implicată.

Afla mai multe desprestoltenbergnatoucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt