Startul şcolii în stil: haine de designer, accesorii de lux şi gadgeturi moderne pentru unii copii

Startul şcolii în stil: haine de designer, accesorii de lux şi gadgeturi moderne pentru unii copii

Tot mai mulţi părinţi aleg să îşi echipeze copiii pentru noul an şcolar cu haine de designer, accesorii de lux şi cele mai noi gadgeturi, conform unei analize realizate de agenţia Rockada Marketing. În aceste condiţii, bugetul pentru pregătirea de şcoală poate ajunge la 2.000 de euro.

Comenzile online pentru produsele de lux destinate elevilor cresc cu 15% – 20% înainte de începerea şcolii, comparativ cu alte perioade. În 2024, pe lângă rechizitele obişnuite, tot mai mulţi părinţi optează pentru ceasuri inteligente şi ghiozdane dotate cu tehnologie avansată, care monitorizează activităţile zilnice ale copiilor.

De asemenea, dispozitivele digitale, precum tabletele de ultimă generaţie, sunt din ce în ce mai solicitate.

„Se remarcă o tendinţă puternică de a investi în produse care să ofere un avantaj copiilor, fie în educaţie, fie în imaginea personală. Hainele de designer şi accesoriile de lux devin tot mai populare în rândul părinţilor”, afirmă Iulia Ivan, fondator şi specialist ecommerce la Rockada Marketing. Ghiozdanele inteligente, dotate cu încărcătoare USB, culori fosforescente şi sistem de troler pentru un transport mai uşor, sunt foarte căutate.

Tot mai popular este şi ceasul inteligent, preferat de părinţii care nu vor să le ofere copiilor încă un telefon mobil.

Laptopurile şi tabletele performante devin esenţiale pentru pregătirea şcolară. „Copiii se îndepărtează de uniformele tradiţionale şi îşi doresc haine atrăgătoare, adesea de designer. Majoritatea cumpărăturilor sunt făcute online, părinţii fiind din ce în ce mai interesaţi de produse de calitate superioară, care oferă confort şi un stil de viaţă modern,” adaugă Ivan.

Rechizitele personalizate şi scaunele ergonomice pentru birou sunt, de asemenea, la mare căutare. Bugetul pentru echipamentele de bază variază între 500 şi 800 de lei per copil, incluzând rechizitele, ghiozdanele şi uniformele.

Un ghiozdan complet echipat poate costa între 200 şi 400 de lei, în funcţie de brand şi dotări, dar dacă sunt incluse şi echipamente tehnologice, precum tablete sau laptopuri, preţul poate ajunge la 1.500 – 2.000 de lei per copil.

Pentru produsele de lux, cum ar fi ghiozdanele inteligente, ceasurile smart şi hainele de designer, costurile pot depăşi 1.000 de euro, ajungând până la 2.000 de euro per copil.

Afla mai multe desprescoalabranduricopii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt