Starea de sănătate a lui Florin Piersic - Situaţia este staţionară, starea generală se ameliorează uşor

Starea de sănătate a lui Florin Piersic - Situaţia este staţionară, starea generală se ameliorează uşor

Starea generală a actorului Florin Piersic, supus joi unei intervenţii pentru scoaterea unei proteze de genunchi care i-a provocat o infecţie severă, se ameliorează uşor, transmit reprezentanţii Spitalului Foişor, unde acesta este internat.
”Evaluarea pacientului Florin Piersic realizată în dimineaţa zilei de 13.05.2024, de către echipa medicală, prezintă o situaţie staţionară. Starea generală se ameliorează uşor.”, a transmis luni dimineaţă unitatea sanitară.
Duminică, medicii anunţau o ameliorare a stării sale generale, concomitent cu procesul de normalizare a indicatorilor biologici şi de evoluţie favorabilă a plăgii operatorii.
De asemenea, precizau că ”pacientul se mobilizează şi prezintă un tonus psihic bun”.
Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat joi la Spitalul ”Foişor”, unde i-a fost scoasă proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecţiei grave care a determinat internarea acestuia la Spitalul Militar din Cluj, în urmă cu câteva zile, ulterior, el fiind trasferat la Institutul Inimii din Cluj Napoca, apoi la Institul Matei Balş din Capitală.
”În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arăta într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor.

Afla mai multe despreflorin piersicsanatatespital
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt