SOS România anunţă că va face parte din viitorul grup european ”Suveraniştii”, ce urmează să fie format în jurul partidului german AfD

SOS România anunţă că va face parte din viitorul grup european ”Suveraniştii”, ce urmează să fie format în jurul partidului german AfD

Comitetul Naţional al S.O.S. România a decis ca preşedintele formaţiunii, Diana Iovanovici-Şoşoacă, să fie candidatul partidului la preşedinţia României, informează Agerpres.

Totodată, forul de conducere al Partidului S.O.S. România a decis, în unanimitate, aderarea formaţiunii la Grupul "Suveraniştii" din Parlamentul European prin cei doi europarlamentari ai partidului.

Grupul „Suveraniştii” încă nu a fost înfiinţat oficial, fiind deocamdată un proiect iniţiat de către partidul Alternativa pentru Germania (AfD), care a fost exclus anterior din grupul ID, în care Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, are cea mai importantă pondere.

Pentru înfiinţarea unui grup în Parlamentul European este nevoie de un număr minim de 23 de europarlamentari care să provină din cel puţin şapte state membre UE.

Potrivit Hotnews, printre potenţialii aliaţi ai AfD ar fi S.O.S. România, Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia şi Mi Hazánk Mozgalom (Mişcarea Patriei Noastre) din Ungaria.

Afla mai multe despresosoacapeafd
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt