Sony Music cumpără o cotă din catalogul muzical al lui Michael Jackson, evaluând drepturile la peste 1,2 miliarde de dolari

Sony Music cumpără o cotă din catalogul muzical al lui Michael Jackson, evaluând drepturile la peste 1,2 miliarde de dolari

În ceea ce ar putea fi cea mai mare evaluare de până acum a activelor muzicale ale unui muzician, Sony Music Group a încheiat un acord pentru a cumpăra jumătate din catalogul de editare şi înregistrări al lui Michael Jackson, într-o tranzacţie care, potrivit unor surse citate de Billboard, evaluează aceste active muzicale undeva la peste 1,2 miliarde de dolari, relatează G4Media.

Alte surse citate de publicaţia muzicală au sugerat că evaluările ar putea fi de până la 1,5 miliarde de dolari. La aceste evaluări, Sony va plăti cel puţin 600 de milioane de dolari pentru partea sa din drepturile legendare.

Asta înseamnă că afacerea Jackson, încheiată la sfârşitul anului trecut, are o evaluare mai mare decât cea de 1,2 miliarde de dolari pe care Queen o caută în prezent. Şi, în timp ce evaluarea Queen include, spun sursele, redevenţe din fluxurile de venituri dincolo de masterat şi editare, inclusiv din filmul biografic despre Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody, şi producţii teatrale care folosesc muzica Queen, înţelegerea Sony cu moştenirea lui Michael Jackson nu include redevenţe din piesa de teatru de pe Broadway şi alte producţii teatrale cu muzica lui Jackson.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie vorba doar de muzica lui Michael Jackson. Sursele spun că actualul acord include melodii care nu sunt scrise de Michael în catalogul său editorial Mijac, care include, de asemenea, catalogul de aproximativ 250 de melodii al editurii Sly & the Family Stone, precum şi melodii emblematice scrise şi/sau interpretate de Jerry Lee Lewis, Jackie Wilson, Curtis Mayfield, Ray Charles, Percy Sledge şi Dion.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt