Sondaje Trump vs. Harris 2024: Trump conduce în sondajul Fox News, Harris conduce în alte două sondaje

Sondaje Trump vs. Harris 2024: Trump conduce în sondajul Fox News, Harris conduce în alte două sondaje

Cursa dintre vicepreşedintele Kamala Harris şi fostul preşedinte Donald Trump rămâne aparent egală cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegeri, potrivit unei serii de sondaje care o arată pe Harris cu un avantaj mic faţă de Trump – şi un nou sondaj care arată că Trump recuperează un uşor avans faţă de vicepreşedinte.

Trump a recâştigat un avans faţă de Harris într-un sondaj Fox News publicat miercuri, care l-a găsit în creştere cu 50%-48% în rândul alegătorilor probabili – o schimbare faţă de avantajul de 50%-48% al lui Harris în septembrie, după ce Trump a condus-o cu 50%-49% în august.
 
Harris conduce în alte două sondaje publicate miercuri: ea are un avantaj de cinci puncte (52%-47%) într-un sondaj al Colegiului Marist în rândul alegătorilor probabili, în creştere faţă de avantajul de două puncte al lui Harris în sondajul din septembrie, şi un avans de patru puncte (49%-45%) într-un sondaj Economist/YouGov, egal cu avansul lui Harris săptămâna trecută.
 
Harris îl conduce pe Trump cu 50%-46% în sondajul săptămânal Morning Consult publicat marţi, în scădere de la un avans de 51%-45% în cele două sondaje anterioare, şi are un avantaj de 47%-44% într-un nou sondaj Ipsos/Reuters.
 
Alte sondaje arată marje mai strânse: Trump o urmează pe Harris cu 51% la 49% într-un sondaj Harvard CAPS/Harris publicat luni, după ce cei doi au fost la egalitate în sondajul din septembrie.
 
Trump şi Harris au fost la egalitate cu 48% într-un nou sondaj NBC al alegătorilor înregistraţi publicat duminică, în timp ce un sondaj ABC/Ipsos, publicat tot duminică, o arată pe Harris cu un avantaj de două puncte (50%-48%) în rândul alegătorilor probabili, în marja de eroare de 2,5 puncte a sondajului ABC – o schimbare după ce atât ABC, cât şi NBC au arătat-o pe Harris cu un avans de aproximativ cinci puncte luna trecută.
 
Un al treilea sondaj publicat duminică de CBS/YouGov a arătat că Harris îl conduce pe Trump cu 51%-48% în ceea ce priveşte alegătorii probabili – puţin mai strâns decât avansul de 52%-48% al lui Harris luna trecută – în timp ce Harris are un avantaj mai mic de 50%-49% în cele şapte state de luptă.
Harris a crescut cu 49% la 46% într-un sondaj New York Times/Siena publicat pe 8 octombrie, prima dată când îl conduce pe Trump în sondajele grupurilor din iulie.
 
Alte trei sondaje din ultima lună – un sondaj Quinnipiac publicat pe 24 septembrie şi un sondaj CNN/SSRS publicat pe 24 septembrie – au arătat că Trump şi Harris sunt la egalitate.
 
Harris a şters avansul lui Trump faţă de preşedintele Joe Biden de când şi-a anunţat candidatura pe 21 iulie, deşi avantajul ei a scăzut uşor în ultimele două luni, atingând un vârf de 3,7 puncte la sfârşitul lunii august, potrivit mediei ponderate a sondajelor FiveThirtyEight.
 
Cine este favorit să câştige alegerile, Harris sau Trump?
 
Harris este favorită să câştige de 54 de ori din 100, comparativ cu 46 pentru Trump, potrivit prognozei electorale a FiveThirtyEight. Analistul politic şi statisticianul Nate Silver pune cotele lui Harris la 50,1/49,7, scriind că "nu a văzut niciodată alegeri în care prognoza să petreacă mai mult timp în apropierea 50/50".

Afla mai multe despretrumpharrissondajcasa alba
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt