Site-ul Cartoon Network a fost închis după 26 de ani

Site-ul Cartoon Network a fost închis după 26 de ani

Site-ul Cartoon Network a fost închis oficial în condiţiile în care conglomeratul media Warner Bros. Discovery care deţine televiziunea pentru copii vrea ca utilizatorii săi să se mute pe platforma de streaming Max, relatează Variety şi The Verge şi Hotnews.ro.

Întregul site cartoonnetwork.com este acum offline, cei care încearcă să îl acceseze fiind redirecţionaţi către pagina Max, platforma de streaming creată după fuziunea dintre Discovery şi Warner Bros., doi giganţi americani ai divertismentului, în 2022.

Max a fost lansată în Statele Unite în primăvara lui 2023, în timp ce în restul lumii, inclusiv România, ea a înlocuit acum defuncta HBO Max în luna mai a acestui an. Variety notează că închiderea completă a site-ului cartoonnetwork.com pare să fi avut loc zilele trecute, cel mai probabil pe 8 august.

„Cauţi episoade ale serialelor tale Cartoon Network favorite? Verifică ce e disponibil în streaming pe Max (e nevoie de abonament). Înscrie-te pe Max, unde poţi crea de asemenea un Profil pentru Copii cu restricţii de vârstă şi protecţii suplimentare pentru a ţine lucrurile distractive şi prietenoase pentru copii?”, notează pagina către care sunt redirecţionaţi cei care încearcă să acceseze site-ul Cartoon Network.

Varianta în limba română a site-ului, cartoonnetwork.ro, este în continuare accesibilă, dar mai multe funcţionalităţi ale sale, inclusiv cele care permi vizionarea gratuită a episoadelor de desene animate, par să nu mai funcţioneze.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere celor de la Warner Bros. Discovery România şi va reveni cu clarificări în acest sens.

Închiderea site-ului Cartoon Network, un nou semn al problemelor de la Warner Bros. Discovery?

Închiderea site-ului în limba engleză pare să fie o nouă mutare de reducere a costurilor pentru Warner Bros. Discovery în condiţiile în care desenele animate erau disponibile pentru a fi vizionate gratuit pe site-ul Cartoon Network, în timp ce Max este un serviciu contracost.

La începutul lunii august conglomeratul american a anunţat de asemena închiderea Boomerang Cartoon, platforma sa de streaming cu desene animate adresate copiilor şi transferarea abonaţilor către noua Max.

Preţul abonamentului lunar pentru clienţii Boomerang Cartoon era de 5,99 dolari pe piaţa din Statele Unite, unde cel mai ieftin al abonament al Max, cel cu reclame, costă 9,99 dolari pe lună. În România abonamentul Basic cu publicitate costă 4,99 euro lunar.

Warner Bros. Discovery a raportat în bilanţul semestrial pentru al doilea trimestru al lui 2024 o depreciere cu 9,1 miliarde de dolari a reţelelor sale TV, o mutare venită după o reevaluare contabilă a activelor.

Problemele se datorează în cea mai mare parte faptului că veniturile din publicitate au cunoscut o scădere dramatică în ultimii ani pentru marile televiziuni americane în condiţiile în care cele mai mari sume sunt cheltuite acum pentru publicitate digitală pe platformele social media sau Google.

Pe lângă Cartoon Network în portofoliul Warner Bros. Discovery se află televiziuni ca Food Network, CNN, TNT, TBS sau HGTV.

Închiderea site-ului Cartoon Network nu înseamnă desigur şi închiderea propriu-zisă a televiziunii care a produs desene animate îndrăgite de sute de milioane de copii din întreaga lume.

Afla mai multe desprecartoon networksite
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt