Singurul festival de operă din România şi din estul Europei, la a treia ediţie. Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare

Singurul festival de operă din România şi din estul Europei, la a treia ediţie. Bucureştiul se pregăteşte de sărbătoare

În perioada 7-16 iunie se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Festivalului de Operă de la Bucureşti, singurul festival de operă din România şi din estul Europei.

Bucureştenii dar şi cei care vor veni în Capitală pentru Festivalul de Operă vor avea parte de nouă zile deosebite, încărcate de frumos. Operele îi vor purta într-o călătorie culturală, dedicată marelui compozitor Puccini.

Întreaga lume a operei comemoreaza împlinirea a 100 de ani de la trecerea în eternitate a lui Puccini

Ediţia din acest an va fi dedicată lui Puccini. La 100 de ani de la moartea celebrului compozitor italian, anul 2024 este considerat de lumea artistică mondială drept anul Puccini. Evenimentul marchează nu doar trecerea a 100 de ani de la dispariţia compozitorului, ci şi continuarea legăturii speciale pe care România o are cu muzica lui Puccini.

Organizatorii se pregătesc pentru o adevărată desfăşurare de forţe la Opera din Bucureşti. Vor fi 10 opere, din ţară şi din strainătate, în 10 seri consecutive. Peste 1500 de muzicieni, balerini, personal artistic şi tehnic vor fi prezenţi pe scenă, în fosă şi în culise.

 

Afla mai multe despreoperafestivalpuccini
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt