Sfidare. Bugetari care primesc spor pentru hemoroizi

Sfidare. Bugetari care primesc spor pentru hemoroizi

Să stai toată ziua pe scaun la muncă nu este o misiune uşoară. Aşa şi-au spus autorităţile din judeţul Neamţ, care au votat ca bugetarii din anumite instituţii să beneficieze de un nou spor de hemoroizi. Hotărârea a fost adoptată de Consiliul Judeţean şi prevede mai multe zile libere pentru cei care stau pe scaun, la birou. Şi nu este singura indemnizaţie neobişnuită care se acordă bugetarilor, pentru  activităţile prea solicitante la locul de muncă.
Inspiraţi, cel mai probabil, de astfel de parodii, şefii Consiliului Judeţean Neamţ s-au gândit că o aşa muncă grea - să stai pe scaun la birou - poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii angajaţilor din centrele DGASPC. Astfel că au luat decizia să le ofere, printre altele,spor pentru hemoroizi. Hotărârea prevede aproximativ 10 zile în plus la concediul de odihnă.
 
Pentru ca beneficiile să fie acordate este nevoie de o expertiză medicală a locului de muncă. Astfel se dovedeşte că personalul - şefi, funcţionari, şoferi, îngrijitori - cu toţii sunt expuşi riscurilor pentru că stau mult pe scaun, la monitoare şi la volan. Hotărârea a primit 17 voturi pentru, 10 abtineri şi un singur vot împotrivă.
 
Contaminarea cu agenţi biologici datorită lucrului cu documentele de arhivă sau tulburările de somn sunt alte câteva  riscuri care necesită acordarea sporurilor pentru bugetari. Preşedintele CJ Neamţ spune că sporul pentru hemoroizi se acordă şi în alte judeţe precum Cluj, Teleorman, Sălaj, Iaşi, Botoşani, Gorj şi Tulcea.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt