Seniorii din azilul din sectorul 5, mutaţi la Spitalul Colţea

Seniorii din azilul din sectorul 5, mutaţi la Spitalul Colţea

Bătrânii evacuaţi din azilul din sectorul 5 sunt în continuare internaţi la Spitalul Colţea. Directorul unităţii medicale spun că aceştia au afecţiuni specifice vârstei. Centrul unde erau cazaţi rămâne închis, din cauza condiţiilor precare, potrivit corpului de control al guvernului. Căminul era acreditat, dar nu avea şi licenţă. Patronul spune că nu a avut nicio plângere de la aparţinători şi că până în decembrie anul trecut, azilul a funcţionat cu toate formele legale, iar acum erau în proces de licenţiere cu noua firmă. 

Autorităţile au ajuns la căminul din sectorul 5 după o reclamaţie făcută la primărie de fosta soţie a fiului patronului. Oamenii au fost evaluaţi medical. Cu toţii au afecţiuni specifice vârstei înaintate. O echipă medicală de la spitalul  Obregia a mers la Spitalul Colţea să discute cu fiecare vârstnic în parte.  
Potrivit raportului Agenţiei Naţionale pentru Inspecţie Socială, căminul era acreditat, dar nu avea licenţă.  Patronul spune că până în decembrie au funcţionat pe altă firmă, care avea toate documentele necesare.
Într-o singură zi, pe 15 iulie,  patrulele mixte ale guvernului au verificat în total 178 de centre. Activitatea a fost suspendată sau închisă temporar în cazul a zece dintre ele. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt