Senatoarea Nicoleta Pauliuc: România a arătat că are ofiţeri de informaţii talentaţi şi cu înaltă calificare

Senatoarea Nicoleta Pauliuc: România a arătat că are ofiţeri de informaţii talentaţi şi cu înaltă calificare

Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a ţinut un discurs la împlinirea a 25 de ani de activitate a Direcţiei generale de informaţii a apărării. „Seriozitate” este cuvântul care defineşte structura de informaţii militare a României, spune ea.

Nicoleta Pauliuc spune că DGIA joacă un rol crucial în contextul războiului din Ucraina. România a arătat că are ofiţeri de informaţii talentaţi şi cu înaltă calificare. În plus, DGIA s-a dovedit a fi o importantă ancoră de stabilitate pentru Ministerul Apărării şi, implicit, pentru statul român.

Pe fondul războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, atât Direcţia de Contrinformaţii, cât şi Brigada de Informaţii Militare cu batalioanele de informaţii au fost real folos nu doar statului român, ci şi partenerilor de la nivelul NATO.

”Se vorbeşte mult în spaţiul public despre prezumtivul haos din arhitectura instituţională a statului român. Uneori, mi-e ciudă că munca extraordinară pe care o depune DGIA – la fel ca şi celelalte structuri de colectare a informaţie, analiză şi strategie – nu pot fi percepute la nivel de detaliu de către mass media şi de către români. Spun asta şi în condiţiile în care DGIA a progresat semnificativ – ca să folosesc un truism, acest lucru se vede din mass media: „NO news is good news”.

Asta înseamnă că nu au mai fost scandaluri şi nici elemente care să arunce vreo umbră negativă. Pentru asta îl felicit în mod deosebit pe domnul general Petru Băiceanu că a înţeles necesitatea unei reforme interne. Cum îmi place mie să spun: a arătat că e pumnul de fier în mănuşa de catifea”, a declarat senatoarea.

 

Afla mai multe despresenatnicoleta pauliucdgianato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt