Şeful Pentagonului, dus la spital pentru "simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară"

Şeful Pentagonului, dus la spital pentru "simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară"

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a fost transportat duminică la un spital din Washington D.C. pentru tratarea unor "simptome care sugerează o problemă urgentă la vezica urinară", a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de Reuters.
Austin a fost dus la spital de către echipa sa de securitate, în jurul orei locale 14:20, a precizat într-un comunicat generalul-maior Pat Ryder. Deocamdată, Austin nu a fost internat în spital, relatează CNN.
Casa Albă şi Congresul au fost anunţate de vizita la spital, la fel şi adjunctul secretarului apărării şi preşedintele Statului Major Întrunit.
"Vom furniza o actualizare a stării secretarului Austin cât mai curând posibil", a promis Ryder.
Deocamdată, Austin îşi păstrează atribuţiile, a precizat Ryder, dar secretarul adjunct al apărării, Kathleen Hicks, este pregătită să preia atribuţiile dacă va fi necesar. Austin a mers la spital cu sisteme de comunicaţii neclasificate şi clasificate, care sunt necesare pentru atribuţiile sale.
Austin a fost criticat luna trecută pentru că nu a dezvăluit un diagnostic de cancer şi spitalizările sale ulterioare, din decembrie şi ianuarie, nici măcar preşedintelui Joe Biden. Şeful Pentagonului şi-a cerut scuze pentru asta în timpul unui briefing de presă televizat. El urmează să depună mărturie în faţa Congresului pe 29 februarie cu privire la această situaţie. Incidentul a declanşat un scandal politic. Unii republicani proeminenţi, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au cerut ca Austin să fie demis din funcţie.
Austin este un general în retragere cu patru stele care a condus forţele din Irak şi este primul secretar al apărării de culoare din America.
Biden, un democrat, a declarat că are încredere în Austin, în ciuda a ceea ce preşedintele a fost de acord că a fost "o eroare de judecată".

Afla mai multe desprepentagonvezicalloyd austsin
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt