Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost prins băut la volan

Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost prins băut la volan

Sindicatele din Poliţie atrag atenţia asupra unei numiri cel puţin scandaloase: un comisar-şef prins anul trecut băut la volan a fost numit director al Corpului de Control al Poliţiei Române, adică exact la unitatea care se ocupă cu cercetarea abaterilor de la normele deontologice şi a actelor de indisciplină comise de poliţişti!

Mai exact, în urmă cu aproape un an, comisarul-şef Iulian Ionică, pe vremea aceea împuternicit în funcţia de director al Direcţiei Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a rămas fără permis, după ce poliţiştii rutieri l-au prins băut la volan, cu o alcoolemie de 0,22‰ alcool pur în aerul respirat. „Cine greşeşte plăteşte! Am băut şi eu o bere, m-au prins şi mi-au luat permisul”, a fost prima reacţie a comisarului-şef Iulian Ionică.

Deşi, conform Codului Rutier în vigoare, o alcoolemie de sub 0,40 mg/litru alcool pur în aer expirat se sancţionează cu amendă de la 21 la 50 de puncte şi suspendarea permisului auto pentru jumătate de an, respectiva abatere este mult mai gravă dacă este săvârşită de un poliţist cu o asemenea funcţie de răspundere. Cu toate acestea, conducerea Poliţiei Române şi cei din fruntea Ministerului Afacerilor Interne au hotărât ca Iulian Vicenţiu Ionică să fie numit definitiv în funcţia de director al Direcţiei Control Intern a IGPR, departamentul care, în principiu, trebuie să facă ordine în instituţie. Concret, Direcţia Control Intern este unitatea operativă centrală a Poliţiei Române care are ca principală misiune executarea controalelor şi verificărilor la unităţile IGPR. Între altele, conform reglementărilor interne ale IGPR, Direcţia Control Intern se ocupă şi cu „cercetarea prealabilă a abaterilor de la normele deontologice şi a actelor de indisciplină comise de poliţiştii şi personalul contractual din structurile Poliţiei Române”.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt