Se scot armele în tabăra democrată. Michelle Obama ar putea fi singura în stare să-l învingă pe Donald Trump

Se scot armele în tabăra democrată. Michelle Obama ar putea fi singura în stare să-l învingă pe Donald Trump

Michelle Obama ar putea fi singura în stare să-l învingă pe Donald Trump,  dacă Biden s-ar retrage din cursa pentru Casa Albă. Potrivit unui sondaj de opinie Ipsos, fosta Primă Doamnă ar obţine 50% din voturi, faţă de 39%, cât ar câştiga Donald Trump. Cu toate astea, Michelle a declarat de nenumărate ori că nu are de gând să candideze la funcţia de preşedinte al SUA. Recent, într-un interviu, soţia lui Barack Obama a spus că este îngrozită de faptul că Trump ar putea câştiga alegerile.

MICHELLE OBAMA, fosta Primă Doamnă a SUA: Ce se va întâmpla la următoarele alegeri? Sunt îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla pentru că liderul nostru contează, pe cine alegem, cine vorbeşte în numele nostru, cine ţine acel discurs intimidant. Ne afectează în multe moduri, însă oamenii le iau ca pe lucruri garantate.

 

Michelle Obama, o femeie de succes în viaţa profesională, a devenit prima Doamnă a SUA odată cu alegerea soţului ei, Barack Obama, în funcţia de preşedinte. De când nu a mai trebuit să urmeze regulile protocolului de la Casa Albă, Michelle şi-a permis să se distreze după pofta inimii. Iar astfel a cucerit inimile şi mai multor oameni.

Joe Biden a promis că va rămâne în cursa pentru Casa Albă, însă democraţii caută înlocuitori. Pe listă apare şi Kamala Harris, vicepreşedinta Statelor Unite, însă în sondaje se încadrează la fel ca Biden, adică 42% versus 43% Trump.

CHRISTIAN GROSE, analist politic: Biden încearcă să liniştească îngrijorările pe care guvernatorii şi o grămadă de oficiali aleşi le au cu privire la performanţa sa şi, sincer, cu privire la capacitatea sa. Performanţa dezbaterii a fost foarte proastă pentru Biden, dar atunci cred că întrebarea este: poate el să convingă alţi democraţi, poate convinge guvernatorii, poate convinge membrii Congresului că este capabil să continue şi că va fi de fapt un candidat puternic?

Soarta lui Joe Biden ar putea fi decisă în curând. Preşedintele american urmează să se întâlnească cu liderii Partidului Democrat, asta în condiţiile în care tot mai mulţi îi cer să se retragă din cursa pentru Casa Albă. Între timp, a apărut o înregistrare  cu fostul preşedinte american, care a fost filmate pe ascuns, vorbind nu tocmai frumos despre Biden şi Kamala. 

DONALD TRUMP, fostul preşedinte al SUA: Cum m-am descurcat cu dezbaterea din cealaltă seară? I-am dat un şut acelei grămezi de r*** bătrân şi dărăpănat. L-am scos din cursă şi asta înseamnă că o avem pe Kamala. Cred că ea se va descurca mai bine. E atât de jalnică. E pur şi simplu atât de slabă. Vi-l puteţi imagina pe acel tip ţinându-i piept lui Putin [sau] preşedintelui Chinei, care e o persoană feroce, un bărbat feroce, un tip foarte dur?

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt