Se introduce cartonaşul roz în fotbal. La ce competiţie va fi folosit în premieră

Se introduce cartonaşul roz în fotbal. La ce competiţie va fi folosit în premieră

Cartonaşul roz îşi va face debutul în fotbal cu ocazia Copa America 2024, competiţie care va începe în data de 20 iunie. CONMEBOL va oferi naţionalelor participante ocazia de a efectua o înlocuire suplimentară în cazul jucătorilor asupra cărora există suspiciuni de traumatism cranian sau comoţie cerebrală.

CONMEBOL introduce cartonaşul roz şi a şasea schimbare la Copa America 2024

Copa America va oferi naţionalelor participante şansa de a face cea de-a şasea schimbare în timpul unui meci, scrie Hotnews.ro.

CONMEBOL a transmis că această regulă se va aplica şi la următoarele turnee pe care le va organiza şi că se va putea face în cazul în care un jucător suferă o contuzie sau este suspect de traumatism cranian.

În cazul în care va fi nevoie de această schimbare, arbitrul va folosi un cartonaş roz.

„În plus faţă de cele cinci schimbări pe echipă autorizate de regulament, o potenţială a şasea va fi adăugată pentru a avea grijă de sănătatea jucătorilor.

Este vorba de o înlocuire suplimentară în cazul unei suspiciuni de traumatism cranian sau comoţie cerebrală.

Pentru aceasta, arbitrul principal sau al patrulea oficial trebuie să fie informat şi se va folosi un cartonaş roz.” - se arată în comunicatul CONMEBOL.

Ulterior, International Football Association Board (IFAB) a aprobat această modificare, dar a lăsat la latitudinea organizatorilor de competiţii individuale să le pună în aplicare. Cartonaşul va putea fi folosit de echipe o singură dată într-un meci, potrivit sport.es.

Afla mai multe desprecartonaşul rozfotbal
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt