Şcolile din Los Angeles vor interzice elevilor folosirea smartphone-urilor. ”Le afectează socializarea, sănătatea mintală şi notele”

Şcolile din Los Angeles vor interzice elevilor folosirea smartphone-urilor. ”Le afectează socializarea, sănătatea mintală şi notele”

Elevii din Los Angeles nu vor mai putea folosi telefoanele mobile în timpul zilei de şcoală, după ce consiliul de administraţie al districtului a votat marţi cu 5-2 în favoarea interdicţiei, anunţă CNN.

Măsura evidenţiază o frustrare împărtăşită de educatorii din întreaga ţară. În Statele Unite, 72% dintre profesorii de liceu au declarat că distragerea atenţiei de la telefonul mobil "este o problemă majoră în clasă", potrivit unui raport realizat săptămâna trecută de Pew Research Center.

Interdicţia din Los Angeles, care va intra în vigoare cel târziu primăvara anului viitor, merge dincolo de politica existentă a districtului şcolar, care interzice elevilor să folosească telefoanele mobile în timpul orelor de curs şi limitează utilizarea social media la şcoală la "scopuri educaţionale".

Această politică a intrat în vigoare în 2011. De atunci, utilizarea smartphone-urilor a explodat - atât în interiorul, cât şi în afara sălii de clasă.

”Dependenţa elevilor de telefoanele lor a afectat socializarea, sănătatea lor mintală şi succesul lor şcolar” a declarat Nick Melvoin, membru al consiliului de administraţie al Districtului.

Afla mai multe despresmartphone-uriscolilos angeles
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt