Şcoli şi grădiniţe noi, lăsate în paragină

Şcoli şi grădiniţe noi, lăsate în paragină

De câtiva ani buni, în satele din judeţul Vrancea, şcolile şi grădiniţele au început să se închidă una câte una. Motivul - numărul copiilor scade de la un an la altul. Cu lacătul pe uşă, cele mai multe âau trecut în custodia primăriilor. Cum la rândul lor, nici acestea n-au bani să le întreţină, clădirile ajung în paragină. 

În satul Titila din comuna Andreiaşu de jos, începuse în 2008 să se construiască o şcoală cu clasele I-IV. S-au ridicat peretii, s-a facut acoperisul pe jumatate, după care lucrarile s-au oprit, din lipsă de bani. Şi aşa a rămas până în ziua de azi. Copii din zona sunt nevoiţi să meargă  la şcoala din centrul comunei, la o distanţă considerabilă.
Aceeasi situatie şi în satul Butucoasa, unde, între 2006 şi 2008, a fost construită o şcoală nouă . A functionat doi ani după care, din cauza numărului redus de elevi, s-a decis ca microbuzul sa-i ducă tot la scoala din centru. De-a lungul timpului, clădirea părăsită a devenit hambar pentru animalele localnicilor. Nici la Broşteni nu mai există şcoală.
La nici 50 de metri de Primărie este Gradiniţa Brosteni, construită în urmă cu câtiva ani. Nici până în ziua de azi nu s-a făcut recepţia. Primarul localităţii nu ştie încă ce va face cu gradiniţa şi nici când va fi recepţia lucrărilro. Spera ca minunea să se producă în 2024, când Inspectoratul Şcolar Vrancea ar putea s-o ia sub tutelă. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt