Schimbul de anvelope se face mai târziu

Schimbul de anvelope se face mai târziu

Când ne schimbăm cauciucurile ? Este întrebarea acestei perioade printre şoferi. Cu 15 grade la mijlocul lui noiembrie, afară pare că iarna mai întârzie. Şi chiar dacă nu ninge, mecanicii auto spun că toţi şoferii trebuie să pună cauciucurile de iarnă la maşini.

Cele de vară nu mai sunt bune, îşi modifică aderenţa odată cu scăderea temperaturilor.Este drept, legislaţia rutieră nu îi obligă să facă acum aceste schimbări.

Zăpada şi poleiul îi avertizează pe şoferi că trebuie să îşi schimbe cauciucurile. În lege, nu există o dată oficială pe care trebuie să o respecte. Totul ţine de vreme. Însă mecanicii auto spun că, în general, în noiembrie, când încep să scadă temperaturile, ar trebui ca şoferii să treacă la anvelopele de iarnă. Asta pentru că atunci când e frig, cauciucurile de vară se deteriozează.

O variantă bună ar fi şi anvelopele all season.
 
Până nu demult, în această perioadă a anului erau cozi interminabile la vulcanizare. Acum, încă e cald, iar oamenii nu se mai înghesuie să îşi schimbe anvelopele. În unele locuri, cozile au dispărut şi pentru că au apărut vulcanizările mobile, care schimbă cauciucurile la domiciliu. Preţurile sunt la fel ca la orice vulcanizare, doar că există taxe suplimentare pentru deplasare.
 
Anvelopele ar trebui schimbate cât mai repede, mai ales în cazul şoferilor care vor să meargă la munte, unde este zăpadă deja. Cei care sunt prinşi cu anvelopele de vară riscă amenzi mari. Preţul unei anvelope porneşte, în general, de la 200 de lei. Costurile diferă în funcţie de calitate.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt