Schimbare pe piaţa RCA. Cei care rămân fără permis pot suspenda poliţa de asigurare

Schimbare pe piaţa RCA. Cei care rămân fără permis pot suspenda poliţa de asigurare

Noua lege RCA aduce două schimbări majore pentru şoferi! Cei care rămân fără permis pot să îşi suspende poliţa de asigurare. Mai mult, poliţa RCA ar putea fi verificată chiar şi atunci când maşina este parcată sau în mişcare. Iar asta nu e tot!

Poliţia Română va putea verifica RCA-ul unei maşini cu ajutorul camerelor video amplasate pe drumuri. Noua lege urmează să fie adoptată de Parlament în următoarele luni. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus o serie de modificări ale legii RCA. Prima este că şoferii care rămân fără permis din anumite motive vor putea să îşi suspende poliţa pe toată perioada în care nu deţin carnetul de conducere. 

Altă măsură propusă este posibilitatea de a suspenda RCA-ul pentru maşinile care nu sunt înmatriculate sau care nu au dreptul la circulaţie. Această măsură, spun reprezentanţii ASF, ar fi benefică pentru şoferii care rămân fără dreptul de a conduce pentru că s-au urcat la volan băuţi sau sub influenţa substanţelor interzise. 
Autoritatea de Supraveghere Financiară împreună cu Guvernul au decis în aprilie plafonarea preţurilor la RCA pentru a ţine piaţa sub control. Asta până când ASF venea cu modificări pentru legea poliţelor.
 
În continuare, ASF vrea prelungirea plafonării pentru încă cel puţin o lună. Noile modificări în legea RCA sunt încă în discuţie şi legea urmează să fie adoptată de Parlament în perioada următoare. 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt