Scandalul creşterii taxelor continuă. Năsui, USR: Marcel Ciolacu este cel mai mare pericol la adresa României, va creşte taxele şi ne va sărăci pentru următorii 10 ani

Scandalul creşterii taxelor continuă. Năsui, USR: Marcel Ciolacu este cel mai mare pericol la adresa României, va creşte taxele şi ne va sărăci pentru următorii 10 ani
foto: Facebook

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui a criticat dur la Prima News măsurile fiscale pe care Executivul vrea să le ia pentru a încerca reducerea deficitului bugetar.

„Înseamnă să creşti taxele şi să omori economia, adică vaca care dă lapte, în loc să reduci cheltuielile. Chiar în această perioadă în care ni se spune că trebuie să strângem cureaua, vedem că sunt unii români care nu strâng cureaua, cum ar fi specialii şi activul de partid”, a spus Năsui.

El s-a referit la declaraţia lui Marcel Ciolacu, care a anunţat că-şi va depune mandatul de premier dacă PNL nu acceptă noile măsuri fiscale.

„Atitudinea lui Ciolacu nu face decât să arate că PNL este cârpa PSD şi va vota tot în Parlament. Toate microîntreprinderile pe care le distrug n-o să plătească taxe mai mari. Avem de ales între un rău şi un bine care face rău specialilor şi activului de partid. Şi la noi s-a demonstrat că prin scăderea taxelor au crescut încasările, trebuie să ieşim din mentalitatea asta de contabil comunist de creştere a taxelor”, a arătat Năsui.

În timpul guvernului Ciucă a crescut numărul bugetarilor cu peste 26.000 de oameni, a adăugat reprezentantul USR.

„Marcel Ciolacu este cel mai mare pericol la adresa României, va creşte taxele şi ne va sărăci pentru următorii 10 ani”, a mai spus Năsui.

Ciolacu îşi face propriul joc politic, spune şi penelistul Daniel Fenechiu.

„Am informaţii că cele două partide discută, iar până atunci nu cred că e cazul să ameninţăm. Marcel Ciolacu îşi face propriul joc politic şi încearcă să obţină o reacţie mai puţin solidă a PNL faţă de taxe, ameninţând cu o depunere a mandatului. Nu cred că este cazul să ameninţăm sau chiar să ne punem mandatele pe masă şi să ieşim cu declaraţii într-un registru specific electoratului propriu”, a precizat Fenechiu.

Florian Bodog, PSD, a spus că declaraţia lui Marcel Ciolacu are altă conotaţie.

„Anunţul lui Ciolacu nu este despre alegeri anticipate, ci despre asumarea răspunderii. Toţi cei din coaliţie trebuie să se alinieze pentru a pune în practică măsurile discutate deja în Coaliţie. Chiar dacă mai sunt voci care comentează aceste decizii şi măsuri, asta este altceva”, a arătat Bodog.

Afla mai multe despretaxecresteriinvestitoriguvern
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt