Scandal în spitalul din Suceava! Un copil de şapte ani rănit, pus să aştepte cu orele

Scandal în spitalul din Suceava! Un copil de şapte ani rănit, pus să aştepte cu orele

Scandal la spitalul din Suceava! O fetiţă de numai 7 ani, cu o rană adâncă la genunchi, a aşteptat în zadar, la urgenţe, să fie tratată. După mai bine de o oră, unchiul ei a cerut intervenţia medicilor. Surpriză, aceştia s-au revoltat şi l-au pus pe agentul de securitate să-l scoată din spital. Familia a sunat la 112 să reclame nepăsarea doctorilor.  Într-un final, spun părinţii, fata a fost cusută pe viu, iar în acest timp, medicii  îi spuneau să nu mai ţipe pentru că îi doare capul. Atenţie, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Accidentul s-a petrecut în timp ce fetiţa se juca. Tăietura la genunchi era adâncă, iar copila a ajuns cu piciorul însângerat la spitalul de urgenţă din Suceava, alături de mama ei. Speriată, cu o rană care arata foarte rău şi cu dureri cumplite, a fost ţinută mai multe ore în sala de aşteptare. Văzând că nimeni nu se ocupă de ea, mama a chemat în ajutor un unchi. Însă când acesta le-a cerut medicilor să o trateze pe cea mică, a fost dat afară din spital.

Oamenii povestesc că, în loc să o ajute pe fetiţă, una dintre asistente stătea pe telefon, pe facebook. Disperat că niciun medic nu se atingea de copil, au sunat la 112. La recepţie, ca de obicei, răspunsul este „nu ştiu”.

După două ore de scandal, fetiţa a ajuns într-un final pe mâinile medicilor. Coşmarul a continuat însă. 
Familia vrea să depună plângere penală împotriva conducerii spitalului de urgenţă din Suceava. Până la această oră, spitalul nu a oferit un punct de vedere.
 
UPDATE
Comunicatul de presă al Spitalului Judeţean Suceava
"In urma imaginilor aparute in mediul online, referitoare la un caz din UPU Pediatrie a Spitalului Judetan Suceava din noaptea precedenta dorim sa facem urmatoarele precizari: pacientei i s-au facut triajul si foaia la ora 21:55 si a fost incadrata la cod verde intrucat prezenta o plaga la nivelul genunchiului drept fara hemoragie care sa ii puna viata in pericol imediat. Aceasta a fost preluata la ora 22:49 , pentru ca erau  alti pacienti mai gravi care trebuiau consultati. Dupa aprox 20 de minute de la evaluarea de catre medicul din upu pacienta a fost evaluata de catre chirurgul pediatru care a realizat toaleta si sutura plagii si a dat recomandari de tratament la domiciliu, pacienta neavand nevoie de spitalizare.
Trebuie precizat faptul ca la aprox 10 minute de la efectuarea triajului pacientei in cauza, un barbat a intrat in camera de consultatie de la pediatrie adresand injurii si amenintari personalului medical solicitand ca pacienta cu plaga la nivelul genunchiului sa fie consultata imediat. Din aceasta cauza personalul medical a fost nevoit sa anunte paza spitalului si ulterior politia acest demers prelungind timpii de adteptare pentru pacientii care trebuiau consultati.
    Dupa cum am mai informat opinia publica, numarul de prezentari la UPU Suceava este foarte mare ( vin pacienti din tot judetul, ba chiar si din judetele vecine ) si incercam sa facem fata tuturor solicitarilor intr-un timp cat mai scurt dar din cauza deficitului de medici uneori timpii de asteptare se pot prelungi. Ne intereseaza sa pastram o calitate optima a actului medical pentru a evita erori de diagnostic care ar putea sa apara in aceste conditii.
     Conducerea Spitalului Judetean va lua toate masurile legale pentru a-si proteja angajatii de persoane care incearca influentarea actului medical in orice fel si care aduc jigniri la adresa corpului medical. Orice plangere este tratata cu maxima rigurozitate dar la fel vor fi tratate si denigrarile, injuriile sau actele de agresiune asupra cadrelor medicale ca cea din seara precedenta"
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt