Sănătate la pacheţel. Cum câştigăm lupta cu fast food-ul

Sănătate la pacheţel. Cum câştigăm lupta cu fast food-ul
foto: sanovita.ro

Pacheţelul pentru şcoală rămâne provocarea părinţilor. În lipsă de timp şi poate şi de bani mâncarea pusă în ghiozdan le face rău copiilor, spun specialiştii. Înlocuiţi ciocolata cu fructele, iar mezelurile cu magiun sau branză proaspătă, spun şi nutriţioniştii care trag un semnal de alarmă. Sunt tot mai copii obezi, lipsiţi de energie sau mult prea energici. E o luptă inegală pentru că la fiecare colţ de şcoală cartofii prajiţi, covrigii şi plăcintele par să iasă mereu câştigători din acestă luptă a gusturilor. 

Odată ce s-au deschis şcolile au apărut ca ciupercile după ploaie lângă ele şi eternele covrigării. Şi cum nu era de ajuns, în ofertă, au apărut plăcinte scăldate în ulei, cu ciocolată şi alte arome, cartofii prăjiţi la cornet sau feliile de pizza. Pentru mulţi părnţi, care sunt mereu pe fugă, pare să fie salvarea binefăcătoare pentru gustarea copilului, însă specialiştii spun că este cea mai nocivă alegere pentru cei mici. 

Pacheţelul pentru şcoală se întoarce în timp. Este cea mai bună alegere, spun specialiştii. Din păcate însă, educaţia alimentară lipseşte în multe case din România şi puţini sunt cei care rezistă tentaţiilor, îndată ce ce ies pe poarta şcolii şi ajungă la covrigării. România se confruntă, în ultimii ani, cu un număr uriaş de copiii obezi. 

Statisticile arată că, în România, 1 din 4 copiii are probleme de greutate, iar 1 din 10 suferă chiar de obezitate. Din păcate, numărul este în continuă creştere. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt