Salariile bugetarilor au crescut cu 20% faţă de anul trecut

Salariile bugetarilor au crescut cu 20% faţă de anul trecut

Statul a plătit în primele patru luni ale acestui an 50,33 de miliarde de lei pentru salariile bugetarilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor. E o creştere cu 20,7% faţă de perioada similară din anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au ajuns până la 2,8% din produsul intern brut (PIB).

Reamintim că deficitul bugetar, respectiv diferenţa între veniturile şi cheltuielile statului, a ajuns la 57,29 miliarde lei, respectiv la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB), după primele patru luni ale anului, în contextul în care Guvernul ţinteşte un deficit de 5% pe tot anul 2024.

Ministerul Finanţelor transmite că deficitul lunii aprilie 2024 a fost influenţat şi de suma de 9,33 miliarde lei (0,53% din PIB) reprezentând plata în avans a pensiilor pentru ca pensionarii să îşi primească veniturile înaintea Sărbătorilor Pascale, şi a altor drepturi prevăzute de legile speciale, aferente lunii mai, din bugetul asigurărilor sociale de stat (8,31 mld lei) şi bugetul de stat (1,02 mld lei) conform HG nr.422/2024.

Afla mai multe despresalariibugetari
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt