S-a deschis Aeroportul Braşov

S-a deschis Aeroportul Braşov

Singurul aeroport internaţional construit în România, de la zero, în ultimii 50 de ani şi-a deschis oficial porţile. Prima aeronavă care a aterizat în Braşov a fost plină cu oficiali ai statului. Au zburat ziua şi aşa vor face cei mai mulţi dintre pasageri. În cazul zborurilor de linie de după ora 19, pasagerii vor ateriza de fapt pe Otopeni şi vor fi transferaţi cu autocarul în oraşul de la poalele Tâmpei. 
La primele ore ale dimineţii, salonul VIP al aeroportului Otopeni s-a umplut cu oficiali ai statului. Nicolae Ciucă, Sorin Grindeanu, Lucian Bode, Gheorghe Flutur şi Adrian Veştea au urcat în avionul care a aterizat pentru prima dată la Braşov. Zborul a decurs fără probleme, iar vremea bună le-a oferit pasagerilor prilejul unor peisaje superbe. 
Aeronava a fost aşteptată cu tunuri de apă, iar odată coborâţi pe pista noului aeroport, politicienii nu au ratat ocazia unei tăieri de panglică. Iar de performanţa de a construi un singur aeroport în jumătate de secol nu a fost mândru nici măcar fostul premier.
Unul singur şi care se închide la ora 19:00!! Din cauza lipsei controlorilor de trafic, clienţii primului operator aerian de pe aeroportul Braşov, Dan Air, au primit o notificare că zborurile Sttutgart-Braşov şi Nurnberg-Braşov vor fi comasate cu cele de la Bucureşti. Mai exact, avioanele care vor decola după ora 19:00, o vor face pe aeroportul Otopeni, iar pasagerii vor fi transferaţi cu autocarul la Braşov. Adică în loc de 2 ore, călătorii vor ajunge la destinaţie în aproape şase ore. 
Braşovul a devenit cel de-al şaptesprezecelea oraş din România care are aeroport. Autorităţile se aşteaptă ca peste 300.000 de călători să tranziteze noul aeroport în primul an de la deschidere.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt