Russell Crowe a apărut în câteva proiecte istorice de anvergură, dar acum spune că are o legătură personală cu o istorie reală a sa. Actorul a împărtăşit miercuri pe X (fostul Twitter) că este rudă cu Simon Fraser, care a fost al 11-lea Lord Lovat, un iacobit scoţian, scrie CNN.
Crowe a declarat pentru X: "De ceva vreme sunt în căutarea strămoşilor mei italieni. Poveştile folclorice de familie şi greşelile de ortografie m-au făcut să călătoresc pe o serie de piste greşite".
"Se pare că stră-stră-străbunicul meu, din partea mamei mele, care a călătorit în NZ în 1864, a fost Luigi Ghezzi. Născut în 1829 în Ascoli Piceno, Marche, fiul lui Augestine şi Annunziata născută în Parma. Luigi a lucrat în Argentina, a luat un vapor spre India, a naufragiat şi a ajuns în Cape Town. Acolo a cunoscut-o şi s-a căsătorit cu Mary Ann Curtain şi au emigrat în Noua Zeelandă. Fascinant".
Potrivit câştigătorului premiului Oscar, el este înrudit cu Fraser prin bunica sa paternă, iar moartea bărbatului - prin decapitare în Turnul Londrei în 1747 - "a dat naştere chiar şi unei expresii". "Se pare că au instalat standuri temporare pentru ca nobilimea să îl privească cum moare", a scris Crowe într-o postare ulterioară. "Una dintre aceste tribune s-a prăbuşit, ceea ce a dus la moartea a 9 spectatori. Faptul că i s-a spus acest lucru chiar înainte de a fi condamnat la moarte l-a făcut să râdă. El încă râdea când lama i-a lovit gâtul, "râzând în hohote". Fascinant".
"Căutaţi-l. Este un personaj deosebit. Old Fox aşa cum obişnuiau să-l numească", a scris Crowe. "Se pare că metodele sale machiavelice l-au ajuns din urmă la vârsta de 80 de ani, şi are dreptul la infamie ca fiind ultimul om căruia i s-a tăiat capul de pe trupul său viu în Turnul Londrei".