Rusia nu exclude un răspuns militar la atacul ucrainean soldat cu victime pe o plajă din Crimeea

 Rusia nu exclude un răspuns militar la atacul ucrainean soldat cu victime pe o plajă din Crimeea

Moscova nu exclude un răspuns militar la un atac cu rachete al Ucrainei care a lovit o plajă din Crimeea cu rachete ATACMS furnizate de SUA, a declarat miercuri ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, citat de Reuters şi preluat de Agerpres.

Responsabili ucraineni au declarat că au fost vizate doar ţinte militare în cursul acestui atac, iar fragmentele căzute pe plajă sunt o consecinţă a activităţii sistemului antiaerian rus.

Rusia a atribuit duminică SUA responsabilitatea pentru atacul ucrainean asupra peninsulei Crimeea, anexată de Moscova, soldat cu patru morţi, inclusiv doi copii, şi alţi 151 de răniţi, ameninţând Washingtonul cu represalii, întrucât rachetele le-au fost furnizate ucrainenilor de către Statele Unite, potrivit AFP.

Conform armatei ruse, cinci rachete ATACMS au fost lansate de forţele ucrainene duminică, iar patru au fost distruse în zbor în apropierea oraşului-port Sevastopol, baza flotei ruse din Marea Neagră.

Guvernatorul local a indicat că fragmente ale proiectilelor interceptate au căzut "pe zonele de coastă".

Luni, diplomaţia rusă a convocat-o pe ambasadoarea SUA la Moscova, Lynne Tracy, pentru a-i transmite avertismentul că Rusia prevede "măsuri de retorsiune", întrucât consideră că "SUA au devenit parte a conflictului" în Ucraina.

Afla mai multe desprerusiaucrainacrimeea
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt