Rusia expulzează cinci diplomaţi croaţi de la Moscova

Rusia expulzează cinci diplomaţi croaţi de la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe rus a anunţat vineri că expulzează cinci membri ai personalului ambasadei Croaţiei de la Moscova, ca retaliere după o decizie luată de Zagreb luna trecută, transmite Reuters.

La finalul lunii aprilie, Croaţia a expulzat 24 de diplomaţi de la ambasada Rusiei la Zagreb, inclusiv doi care au fost implicaţi în ameninţările la adresa unui jurnalist al cotidianului Vecernji list care scrisese un articol critic la adresa liderului cecen Ramzan Kadîrov.

După cum a confirmat jurnalistul însuşi, Hassan Haidar Diab, ameninţările au urmat după un articol publicat la începutul lunii aprilie despre liderul cecen.

Diab, care îi cunoştea pe cei doi diplomaţi ruşi prin natura activităţii sale, a primit un telefon în aprilie de la un ataşat de presă al ambasadei Rusiei, care i-a comunicat că un alt funcţionar va avea grijă ca articolul său să ajungă la Kadîrov. La întrebarea ziaristului dacă să înţeleagă aceasta drept o ameninţare, respectivul i-a răspuns că "poate să înţeleagă cum doreşte".

Poliţia croată a apreciat că această afirmaţie ar putea reprezenta o ameninţare serioasă şi de atunci jurnalistul se află sub protecţia sa. 

Sursa> Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt