Rusia, „apel ameninţător” către ministrul francez al Apărării. Franţa, acuzată că a fost implicată în atacul terorist de la Moscova

Rusia, „apel ameninţător” către ministrul francez al Apărării. Franţa, acuzată că a fost implicată în atacul terorist de la Moscova

Rusia a făcut un apel „ameninţător” către Franţa, avertizând că speră că agenţii serviciilor secrete franceze nu au fost implicaţi în atacul terorist de luna trecută de la Moscova.

„Comentariile părţii ruse au fost bizare şi ameninţătoare”, a declarat Emanuel Macron, preşedintele francez, reporterilor, adăugând că orice sugestie că Franţa ar fi fost implicată în atacul mortal sunt „ridicole”, citeaza Reuters.

Detaliile apelului au venit în timp ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că relaţiile dintre Rusia şi NATO „au alunecat acum la nivelul confruntării directe” cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a NATO.

Miercuri, Sebastien Lecornu, ministrul francez al Apărării, a luat legătura cu omologul său rus Serghei Şoigu, spunând că Franţa este pregătită să intensifice schimburile pentru a lupta împotriva „terorismului”, a informat ministerul francez al Apărării.

Discuţiile, primele dintre cele două ţări din 2022, au fost menite să exprime „solidaritatea” în urma atacului, în care cel puţin 144 de persoane au fost ucise într-un concert din afara Moscovei, şi să împărtăşească informaţii despre originea acestuia, a spus preşedintele Macron.

(Elena Andrei)

Afla mai multe desprerusiafrantamacron
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt