Rusia anunţă că a reţinut un grup de contrabandişti care transporta explozivi ascunşi în icoane ortodoxe, din Ucraina în Rusia. Marfa ar fi fost încărcată în România

Rusia anunţă că a reţinut un grup de contrabandişti care transporta explozivi ascunşi în icoane ortodoxe, din Ucraina în Rusia. Marfa ar fi fost încărcată în România

Rusia acuză România că ar fi permis încărcare unor explozivi care au ajuns la Kremlin. Serviciile de securitate ruse anunţă arestarea unui grup de contrabandişti care transporta explozivi ascunşi în icoane ortodoxe şi ”ustensile” liturgice din Ucraina în Rusia, care au traversat şapte state membre UE şi NATO, scrie Tass.

”În timpul inspectării unui vehicul, la punctul internaţional de control rutier de la Ublianka (la frontiera cu Letonia), ofiţeri FSB au descoperit explozibili de fabricaţie străină ascunşi în interiorul unui lot de icoane ortodoxe şi ustensile liturgice, care au fost introduse ilegal din Ucraina în Rusia”, anunţă serviciile ruse de securitate, citate de Tass.

Explozibilul ar fi plecat din România şi ar fi trecut prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania şi Letonia, către Rusia. Încărcătura conţinea 27 de dispozitive explozive improvizate, ascunse în icoane, 70 de kilograme de exploziv plastic de mare putere fabricat industrial, 91 de detonatoare electrice şi componente ale unui lansator manual de grenade antitanc de tip RPG-7. Toate au fost confiscate, potrivit Tass.

Şoferul vehiculului care a transportat încărcătura a declarat că adresa livrării finale se află în Moscova.

”Atunci când am ajuns în (...) România, să încarc, m-am uitat la marfă, în depozit. Erau ustensile liturgice şi icoane. Apoi am plecat către Rusia, la Moscova, unde urma să fie descărcată încărcătura”, declară şoferul într-o înregistrare video publicată de serviciile ruse de securitate. Suspectii “vor fi daţi în căutare şi vor fi urmăriţi viguros în baza legii ruse”.

(Elena Andrei)

 

Afla mai multe desprerusiamoscovaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt