Românii, stresaţi la locul de muncă

Românii, stresaţi la locul de muncă

Locul de muncă vine la pachet şi cu mult stres. Este un lucru normal, spun specialiştii în resurse umane. Angajatorii sunt cei care pot face însă o schimbare în bine pentru ca jobul să nu devină o povară sau motiv de repulsie. Un work shop,  un masaj la locul de muncă, o masă de tenis sau un teambuilding de o zi sunt doar o parte dintre metodele  prin care angajatorii  îşi pot destresa angajaţii.

Un studiu făcut la nivel global arată că românii sunt pe  primul loc în Europa la implicarea la job. Această seriozitate de care dau dovada oamenii are însă şi efecte negative. 35% dintre ei  spun că sunt stresaţi la locul de muncă.  Vor ca angajatorii să le ofere altceva. Bani, realxare sau, pur şi simplu atenţie şi respect. 

În Japonia, de exemplu, oamenii îşi pot lua la muncă animalul de companie. Birourile au o zonă specială în care câinii se pot juca în timp ce stăpânul lor munceşte. Dacă  cerinţele angajaţilor ar fi ascultate macar partial, nivelul de stres s-ar diminua considerabil. 
Mai multe companii mari din România şi din străinătate au reuşit să transforme spaţiul de muncă într-un spaţiu comod, relaxant. Angajaţii norocoşi au o cameră de masaj, cantină, cinema şi chiar salon. În acest fel, pot lua pauze scurte de la muncă şi îşi pot încărca bateriile atunci când se simt epuizaţi. 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt